Μήπως το σύστημά σας καταναλώνει ενέργεια και χρήματα;


Το πραγματικό κόστος κατοχής και λειτουργίας μιας αντλίας πρέπει να υπολογίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της: αυτό είναι το Κόστος Κύκλου Ζωής (L.C.C.).

Σήμερα, γνωρίζουμε καλά ότι η τιμή αγοράς ενός συστήματος αντλιών ευθύνεται μόνο για το 5% περίπου του συνολικού LCC. Το σέρβις και η συντήρηση αποτελεί περίπου το 10%. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση ενέργειας ευθύνεται για το 85% του συνολικού κόστους των αντλιών σας.

Σε πολλά συστήματα, πάνω από το μισό της συνολικής ενέργειας που καταναλώνεται από τις αντλίες θα μπορούσε να εξοικονομηθεί!

Το μειωμένο ενεργειακό κόστος από μόνο του, σημαίνει ότι οι νέες αντλίες της Grundfos μπορούν να αποπληρωθούν μέσα σε πολύ λίγο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, η αναφορά του ελέγχου αντλίας θα καταδείξει την ακριβή διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, που συχνά κυμαίνεται από έξι έως 36 μήνες. Μετά από αυτή την περίοδο, οι εξοικονομήσεις μεταφράζονται σε καθαρό κέρδος για εσάς, χρόνο με το χρόνο.

Στην Grundfos, λαμβάνουμε προσεκτικά υπόψη το Κόστος Κύκλου Ζωής όλων των προϊόντων μας, απλά, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να δείξουμε το πραγματικό κόστος κατοχής και λειτουργίας τους. Μακροπρόθεσμα, η αντικατάσταση μπορεί να είναι η φθηνότερη επιλογή!Ωστόσο, οι αντλίες έχουν επίσης τη δυνατότητα να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια. Οι αντλίες αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για να μειώσουμε τις εκπομπές CO2, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα τεχνολογία. Και αυτό, επειδή οι περισσότερες εγκαταστάσεις αντλιών λειτουργούν αναποτελεσματικά. Τώρα είναι η ώρα να αλλάξει αυτό.

Ποια οφέλη σας προσφέρει ο Ενεργειακός Έλεγχος της Grundfos;

• Ο Ενεργειακός Έλεγχος βελτιώνει το περιβαλλοντικό προφίλ του κτηρίου σας και υποστηρίζει τις προσπάθειές σας για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού.
• Θα μάθετε πόσα χρήματα ακριβώς ξοδεύετε τώρα για τη λειτουργία των αντλιών σας και πώς θα μπορέσετε να κάνετε οικονομία με τη βοήθεια της Grundfos.
• Το κτήριό σας θα είναι πλέον σύμφωνο με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα σχεδίασης για τους κυκλοφορητές και τις αντλίες (EuP).